Saal Digital productreview wanddecoratie

Saal Digital is hard aan haar naamsbekendheid aan het werken. Ze leveren allerlei producten waar foto´s op afgedrukt kunnen worden, zoals fotoboeken en wanddecoraties. Ik bestelde een hardschuimen wanddecoratie bij ze.

De bestelsoftware is veelzijdig maar eenvoudig in gebruik. De verschillende keuzes die je moet maken, zoals grootte van de afbeelding en dikte van het materiaal, zijn overzichtelijk en eenvoudig. Je wordt goed door het proces geleid.

Er is een ruime keus aan producten, al ontbreekt bijvoorbeeld xpozer.

Voor professionals is er uiteraard ook een proefpakket, zodat je de verschillende producten naast elkaar kan laten zien aan je klanten.

In de orderbevestiging wordt genoemd dat er geen wijzigingen meer aan de bestelling kunnen worden aangebracht, vanwege de ´extreem snelle afhandeling´. Dat schept verwachtingen. Ik bestelde op een zaterdag. Extreem snel was geweest wanneer de wanddecoratie maandag afgeleverd werd. Het werd woensdag. Best snel.

In de mails die Saal Digital verstuurd is de Duitse origine van het bedrijf zeer duidelijk te zien. Veel zinnen hebben een Duitse opbouw en woordkeuze, hoewel ze in het Nederlands zijn. Nouja, niet allemaal: de aanhef is vaak´Sehr geehrte Damen und Herren,´.Niet heel storend, maar ook niet heel professioneel.

De hardschuimplaat van 120 x 30 cm werd zeer zorgvuldig verpakt, hij paste er ruimschoots in en werd goed beschermd door dik karton en folie.

Ik liet een sequentie van 6 foto´s afdrukken, beelden van een riviergolfje dat strand. Omgezet in zwart wit, en op een witte achtergrond geplaatst zodat het geheel fraai af zou steken tegen een donkere muur.

De scherpte in de afdruk is heel prima. Ook de echtheid van het wit en het zwart is goed op orde. Of dit met de jaren zal verkleuren, dat moet natuurlijk nog blijken, maar bij dit materiaal mag je verwachten dat verkleuring lange tijd uitblijft. Het is ook geschikt om buiten te hangen, dus de plaat zal robuust genoeg zijn om regen en zon te weerstaan.

De randen van de plaat zijn niet geheel wit. Het lijkt er op dat het hardschuim hier poreus is en meer absorbeert. Een extra laagje of twee zouden dit wellicht verhelpen. Het is niet heel storen, er ligt een klein donker waasje overheen. Ben wel benieuwd of hier vocht in kan trekken, als je ´m buiten hangt.

Al met al prettige software, snelle levering en goede kwaliteit. En dat voor een prima prijs.